Naczynia z Otrąb

ilość znalezionych towarów: 31

Naczynia z otrąb, coraz popularniejsze w gastronomii, to świetna alternatywa zwłaszcza dla naczyń z plastiku. Są w 100 % naturalne i ekologiczne. Ulegają rozkładowi w ciągu 90 dni w warunkach kompostowych, można je bez problemu wyrzucać razem z resztkami jedzenia.

Naczynia z naturalnych otrąb pszennych, bez chemicznych dodatków, są zdrowe i smaczne - można je bez obaw ... zjadać! Należy jednak pamiętać, iż gluten pszenny może wywołać alergię u pewnych osób. Wykorzystane naczynia z otrąb posłużą też jako kompost.

Żywność (zimną, ciepłą, przetworzoną bądź nieprzetworzoną) zaleca się nakładać do naczyń z otrąb pszennych do 15 minut przed spożyciem. Dłuższy kontakt, zwłaszcza z potrawą ciepłą, może powodować jej przenikanie wonią otrąb. Naczynia nie nadają się do napojów musujących, kawy, herbaty, zup błyskawicznych.

Możemy je używać w piekarnikach i mikrofalówkach. 

Naczynia z otrąb przechowujemy w pomieszczeniach suchych, w temperaturze do 25 C, chroniąc przed promieniami słońca i wilgocią.

W naszej ofercie posiadamy talerze i sztućce z otrąb. 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel