Naczynia z Trzciny

ilość znalezionych towarów: 740

Naczynia / talerze z bagassy produkowane są z suszonych włókien łodyg trzciny cukrowej

Rozdrobnione włókna są zamieniane w pulpę - ekologiczny materiał doskonały do wyrobu naczyń jednorazowych, stanowiących udaną alternatywę dla naczyń z tworzyw sztucznych.

Zużyte naczynia / talerze z bagassy ulegają pełnej biodegradacji w niespełna 90 dni i stają się wartościową glebą. Oferowane przez nas naczynia z bagassy (talerze, półmiski, tacki) cechuje lekkość, sztywność, wytrzymałość, odporność na niską i wysoką temperaturę co oznacza, iż nadają się i do lodówki, i do mikrofalówki. Nie nasiąkają one tłuszczami, nie przeciekają, nie wpływają na smak potraw, nie ustępują estetyką nawet naczyniom ceramicznym.

Ponieważ jednorazowe naczynia z bagassy nadają się do dań gorących i zimnych oraz zwiększają higienę i sprawność obsługi,  one idealne do wykorzystania np. w placówkach gastronomicznych czy szpitalach. 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel