Sztućce z otrąb jednorazowe

ilość znalezionych towarów: 11

Sztućce z otrąb wytwarzane są z mieszaniny 90%PLA (polimeru z mączki kukurydzianej) oraz 10% naturalnych otrąb pszennych. Obydwa składniki są kompostowalne. 

W naszej ofercie posiadamy 1 rodzaj widelca oraz 1 nożyka stołowego. Przeznaczone są one do krótkiego kontaktu z żywnością przetworzoną i nieprzetworzoną o temperaturze do 40 C. Sztućce z otrąb są poręczne, lekkie, twarde, sztywne i wytrzymałe. Mają brązowe zabarwienie.

Sztućców z otrąb nie należy narażać na kontakt z pokarmami ciekłymi dłużej niż przez 30 minut ani wkładać do piekarników bądź mikrofalówek. Pamiętać trzeba, iż gluten pszenny może wywołać alergię u niektórych osób. 

Sztućce przechowujemy w pomieszczeniach suchych, w temperaturze do 25 C, chroniąc je przed słońcem i wilgocią.

Sztućce z otrąb oferujemy w sprzedaży zarówno w pojedynczych egzemplarzach, jak i opakowaniach po 10, 50 oraz 100 sztuk.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel