Z Otrąb
Naczynia z otrąb, coraz popularniejsze w gastronomii, to świetna alternatywa zwłaszcza dla naczyń z plastiku. Są w 100 % naturalne i ekologiczne. Ulegają rozkładowi w ciągu 90 dni w warunkach kompostowych, można je bez problemu wyrzucać razem z resztkami jedzenia.
Naczynia z naturalnych otrąb pszennych, bez chemicznych dodatków, są zdrowe i smaczne - można je bez obaw ... zjadać! Należy jednak pamiętać, iż gluten pszenny może wywołać alergię u pewnych osób. Wykorzystane naczynia z otrąb posłużą też jako kompost.
Żywność (zimną, ciepłą, przetworzoną bądź nieprzetworzoną) zaleca się nakładać do naczyń z otrąb pszennych do 15 minut przed spożyciem. Dłuższy kontakt, zwłaszcza z potrawą ciepłą, może powodować jej przenikanie wonią otrąb. Naczynia nie nadają się do napojów musujących, kawy, herbaty, zup błyskawicznych.
Możemy je używać w piekarnikach i mikrofalówkach.
Naczynia z otrąb przechowujemy w pomieszczeniach suchych, w temperaturze do 25 ◦C, chroniąc przed promieniami słońca i wilgocią.
W naszej ofercie posiadamy talerze i sztućce z otrąb.
- 1
- 2