Talerze jednorazowe z otrąb
Talerze z otrąb znajdują coraz szersze zastosowanie w gastronomii oraz kateringu wypierając naczynia plastikowe.
Talerze z otrąb są ekologiczne, kompstowalne, a nawet ... jadalne. Mają przyjemny kolor w odcieniach brązu oraz gładką powierzchnię. Dzięki profilowaniu są dość sztywne i wytrzymałe. Dobre właściwości termiczne otrąb sprawiają, iż poparzenie sobie rąk jest w zasadzie niemożliwe.
Talerze z naturalnych otrąb pszennych przeznaczone są do dań głównych, także polanych sosami. Potrawy bardziej płynne mogą powodować odrywanie się kawałeczków otrąb.
W naszej ofercie naczyń z otrąb pszennych posiadamy kilka rodzajów talerzy okrągłych płaskich oraz 1 rodzaj okrągłej miski. Talerze o głębokości około 2cm mają średnice 20, 24 oraz 28cm. Średnica miski to 20cm, a głębokość około 4cm.
Talerze z otrąb sprzedajemy zarówno na sztuki jak i w opakowaniach po 10, 50 i 100 egzemplarzy.